Porc la tava si cartofi cu rozmarin


Reteta de la Dana Szocs

Pentru ca vremea de afara s-a racit foarte tare,a fost o buna ocazie sa pornesc cuptorul,si cat am profitat de caldura lui,am si preparat un pranz …de vreme rece ca sa il numesc asa

Am folosit:

10-12 felii pulpa de porc
1 catel de usturoi
sos de soia, chimen, paprika afumata, turmenic
apa de flori de portocal, ulei

Pentru garnitura:

Cartofi taiati rondele
sare,paprika afumata iute, chimen, rozmarin, ulei

Am marinat prima data carnea de porc in sos de soia, apa de flori de portocal, chimen macinat, turmenic si paprika iute afumata, am lasat carnea sa stea in marinata mai bine de 2 ore, apoi am asezat-o intr-o tava, am pus si marinata,am tocat un catel de usturoi peste feliile de carne,am pus o cana de apa, ulei si am dat tava la cuptor la foc mic, pana cand carnea s-a rumenit frumos.

Am curatat cartofii si i-am taiat rondele cu o grosime de aproximativ 1 cm, i-am pus intr-o cratita, am pus peste ei sare, boia iute afumata,chimen macinat si cateva frunze de rozmarin uscat,am turnat putina apa, ulei si am acoperit cratita cu o coala de hartie de copt inmuiata in apa rece si stoarsa mai apoi, Am lasat cartofii sa stea acoperiti 25-30 minute pana cand s-au inmuiat,apoi am luat deoparte hartia de copt si i-am mai lasat 10 minute pentru a se rumeni deasupra.

Ca si decor pentru preparatul de astazi, am taiat fasii subtiri o bucata de praz, pe care l-am pus intr-o tigaie cu putina sare si l-am stropit cu ulei de trufe. L-am rumenit usor si apoi l-am servit langa friptura si cartofi,acompaniate de o salata de varza alba.

Pofta mare!
Mai multe retete delicioase de la Dana gasiti pe blogul ei Papabundetot

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu