Zarzavat pentru ciorbe


Reteta de la Margareta Cismasiu
De obicei acest amestec il fac toamna,tarziu,dupa ce am scos morcovii si pastarnacul din gradina.Radacinile mari si sanatoase le pun in nisip,la pastrat pentru iarna,iar ce e mic sau lovit/taiat pun in borcane pentru iarna.

Morcovii,telina,radacina de patrunjel si pastarnac se spala , se curata si se taie rondele.Ceapa se curata si se toaca marunt.Ardeii se taie si ei felii subtiri.La fel si rosiile.Se pun toate zarzavaturile taiate intr-un vas si se presara sare deasupra.Cam la 5 kg de zarzavat se pune 500gr sare.Se adauga si o mana de patrujel verde tocat marunt.Se amesteca totul bine,apoi se pune in borcane,apasand cu ligura sa nu ramana goluri.Borcanele se inchid ermetic si se fierb la bain marie.

Se poate folosi la ciorbe,punand cate o lingura din amestec. Da gust bun tocanitelor.

Mai multe retete delicioase de la Margareta gasiti pe blogul eRetete cu Margareta Cismasiu

Un comentariu:

  1. arata frumos si cred ca si gustos este :) eu nu fac asa dar cred ca merita, o sa incerc :) multumec penttru reteta :)

    RăspundețiȘtergere