Pulpe de curcan in bere


Reteta de la Margareta Cismasiu
Sincer, m-am inspirat din reteta lui Cristian Borod ,friptura in bere,dar am inlocuit carnea de porc cu cea de curcan.Daca porcul se impaca bine cu brea,de ce nu s-ar impaca la fel de bine si curcanul?Din ce a iesit,am inteles ca se impaca toti,foarte bine.

Ingrediente:
4 pulpe de curcan,2-3 pahare cu bere,2-3cuisoare,2-3 foi de dafin,un pic de ghimbir praf,1 ceapa,4-5 catei de usturoi,2 morcovi,1 ardei,2 rosii mai mari,sare,piper,coriandru,cateva boabe de piper si de mustar.
Mod de lucru:
Intr-un vas mai mare se pun pulpele de curcan sa se prajeasca in putin ulei.Dupa ce s-au rumenit pe toate partile,se adauga berea si se lasa sa fiarba inabusit.Cand carnea incepe sa se inmoaie,se adauga ceapa taiata felii,usturoiul,foile de dafin,ghimbirul,cuisoarele,morcovul taiat pe lung,ardeiul taiat si rosiile decojite.Se codimenteaza cu sare,piper,coriandru si se da la cuptor.E gata cand legumele sunt fierte,iar carnea e moale si frumos rumenita.
Mai multe retete delicioase de la Margareta gasiti pe blogul eRetete cu Margareta Cismasiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu