Prajitura cu mere (3)

  

Reteta de la Rita Ilies

Ingrediente pentru aluat ( tava de 35/25 cm ):
400 g făină cernută și amestecată cu o linguriță rasă cu praf de copt și una cu bicarbonat
200 g untură ( se poate folosi și margarină sau unt, însă nu veți mai obține un aluat sfărmicios )
smântână grasă câta cere aluatul 
două linguri cu zahăr
   
   Ingrediente pentru umplutură:
2,5-3 kg mere
două linguri cu scorțișoară
trei linguri cu miere
5 linguri cu griș
   Frământați toate ingredientele împreună până când obțineți un aluat ca și cel pentru biscuiți. Împărțiți-l în două părți egale. Întindeți prima foaie pe masa de lucru presărată cu făină din belșug ( e posibil să se mai rupă, dar după ce i-ați dat cât de cât o formă, o puteți muta în tava tapetată cu hârtie de copt și s-o întindeți în continuare cu degetele ).

   Curățați merele, dați-le pe răzătoare, apoi stoarceți-le ușor în mână și puneți-le într-un castron încăpător. Adăugați mierea și presărați apoi grișul și scorțișoara. Amestecați-le ușor; tot cu mâna. Întindeți umplutura de mere peste aluatul pe care l-ați întins deja în tavă.
  Cea de-a doua foaie, cea care acoperă prăjitura întindeți-o la fel ca și pe prima. Nu uitai să înțepați prăjitura înainte de-a o pune la copt în cuptorul încins, sau să presărați peste ea câteva boabe de fasole. După aproximativ o oră de coacere la foc domol, prăjitura va fi gata și va putea fi scoasă din cuptor. Lăsați-o să se răcească ușor, apoi cerneți peste ea un strat de zahăr pudră. 

 Poftă bună!

Mai multe retete de la Rita gasiti pe blogul eCulinary Rainbows

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu