Peste cu legume la cuptor


Reteta de la Margareta Cismasiu

Pentru ca e vara si abunda de legume,am profitat si am asezonat pestele cu legume.Cat mai multe legume gustoase si savuroase,proaspete,culese din gradina.

Ingrediente:
1 peste,1 ceapa,2 morcovi,1 ardei,1 dovlecel,1 vanata,3-4 rosii nu foarte mari,1 lamaie,sare,piper,rozmarin,coriandru,cimbru,3 foi de dafin,1 ceasca vin.

Mod de preparare:
Pestele se curata si se spala bine.Se poate lasa intreg sau se poate taia felii,dupa preferinta fiecaruia.Ceapa se taie julien,morcovii ,rondele.La fel si vanata si dovlecelul,dupa ce s-au curatat de coaja.
Intr-o tava de yena se pune,in straturi, ceapa taiata,rondelele de morvovi,ardeiul taiat rondele,vinetele si dovleceii.Se presara un pic de sare si piper,iar deasupra se pun feliile de peste.Acestea se codimenteaza cu sare,piper,rozmarin,coriandru,cimbru.Se presara cateva foi de dafin.Rosiile se taie jumatati si se pun peste bucatile de peste.Se toarna vinul si un pic de ulei,apoi zeama de lamaie.
Se acopera vasul cu un capac sau cu folie de aluminiu si se da totul la cuptor.Dupa 30 min se ia capacul si se mai lasa sa se rumeneasca frumos pestele.

Mai multe retete delicioase de la Margareta gasiti pe blogul ei Retete cu Margareta Cismasiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu