Reteta de la Dana Szocs
Desertul de astazi am vrut sa fie ceva usor,de vara,asa ca mai profit de fructele de padure atat cat le mai gasim prin piete Aluatul e unul foarte pufos si simplu de facut astfel incat,daca va place nu e mare lucru sa faceti si voi si nici nu dureaza mult
Am folosit pt mini prajituri:
315 gr unt
315 gr faina
315 gr zahar
7 oua
2 plicuri praf de copt
esenta de vanilie
Pentru sosul de fructe de padure:
afine,zmeura,zahar (dupa gust)
Am scos inca de dimineata untul din frigider ca sa fie moale si usor de lucrat cu el,eu am folosit unt de la taranii din piata mea,care e tare,tare bun,gras si curat dar cred ca puteti folosi cu la fel de mult succes si unt din hypermarket.
Intr-un castron am pus untul cu zaharul si am mixat pana cand zaharul s-a topit complet si s-a format o crema aerata si frumoasa,apoi am adaugat rand pe rand cate un ou mixand bine dupa fiecare,esenta de vanilie si faina,in 2 transe,amestecata cu praful de copt.
Am obtinut un aluat aerat,nu foarte moale,pe care l-am pus in formele de briose ( puteti face si o prajitura mai mare din acelasi aluat daca nu aveti tava de briose),am pus in fiecare prajiturica fie o afina,fie o zmeura si le-am dat la copt in cuptorul incins in prealabil,iar dupa ce au trecut testul cu scobitoarea le-am scos si le-am lasat la racit.
Intr-o cratita am pus fructele,zaharul si am pus cratita la foc mic si am lasat sa fiarba cateva minute,apoi am blenduit sosul pentru a zdrobi fructele.
Pofta mare!
Mai multe retete delicioase de la Dana gasiti pe blogul ei Papabundetot
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu