Ketchup de casa


Reteta de la Margareta Cismasiu
Pentru ca suntem in "febra conservelor" si fiecare gospodina cauta sa umple cat mai multe borcane cu roadele pamantului,m-am gandit sa va ofer o reteta de ketchup.Nu este retetea originala si nici nu are gustul celui din magazin,dar e 100% natural ,se face usor si repede si e foarte gustos.
Ingrediente:
3kg rosii,1kg ardei rosu,3 cepe,1 ardei iute,10-12 catei de usturoi,o legatura de frunze de telina cu tot cu tulpina,cateva ramuri de cimbru,5-6 foi de dafin,frunze de tarhon,cateva fire de busuioc,oregano,sare,piper,zahar,jumate cana de otet.
Mod de lucru:
Se aleg rosii frumoase,bine coapte.Se spala,se taie bucati si se curata de cotor.Se dau prin masina de macinat,cu separator ca pentru bulion.
Ardeii se coc,se curata de pielite si cotoare.Impreuna cu ceapa,si usturoiul se paseaza in blender pana se obtine o pasta foarte fina.
Pasta rezultata se pune in sucul de rosii,se adauga restul condimentelor si ierburilor si se pune la fiert.Se fierbe la foc mic,amestecand mereu,pana scade la jumatate si are consistenta unei paste.Se ia de pe foc,se scot ierburile si se potriveste de sare,piper,otet.Se pune in borcane sau sticle cu gatul larg,sterilizate si se inchid ermetic.\
Mai multe retete delicioase de la Margareta gasiti pe blogul ei Retete cu Margareta Cismasiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu