Gulas de porc


Reteta de la Margareta Cismasiu

Gulasul cu carne de porc este,de fapt,o tocanita de porc cu mai multe zarzavaturi si un pic mai picanta.Seamana foarte mult cu guiasul unguresc.Aceasta tocanita este foarte buna facuta la ceaun.Un deliciu,facuta la ceaun,in aer liber,pe foc de lemne.
Ingrediente:
1kg carne de porc,2-3 morcovi,1 ceapa,4 catei de usturoi,1 radacina patrunjel,1 radacina pastanac,2 ardei grasi rosii,6-8 cartofi,1l bulion sau 7-8 rosii decojite,sare,piper,cimbru,foi de dafin,chimen pudra,boia dulce,boia iute,1 ling untura,1 leg patrunjel verde.
Mod de preparare:
Carnea se taie cuburi si se pune in untura incinsa sa se rumeneasca putin.Se adauga ceapa tocata si se lasa pana devine translucida.Se adauga usturoiul tocat,morcovii,patrunjelul si pastarnacul taiate rondele apoi ardeii taiati felii subtiri.Dupa ce s-au inmuiat zarzavaturile,se adauga rosiile decojite,tocate marunt sau bulionul.Se potriveste de sare si piper.Se adauga,la fiert,cateva ramuri de cimbru si cateva foi de dafin,apoi boiaua si chimenul.Se completeaza cu apa si se lasa sa fiarba,incet,la foc moale.Cand carnea e aproape fiarta,se adauga cartofii taiati cuburi.
Facultativ,cine doreste,poate sa adauge galusti facute din 2-3 linguri faina,un ou si apa.Se face un aluat moale ca o smantana care se pune in gulas cu o lingurita mica,cate putin,astfel formandu-se galustile.
Cand totul e fiert,se mai potriveste de sare si picant,daca e cazul.Se presara patrunjel verde deasupra si se ia de pe foc.

Mai multe retete delicioase de la Margareta gasiti pe blogul ei Retete cu Margareta Cismasiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu