Reteta de la Margareta Cismasiu
Si pentru ca iarna nu avem de unde sa consumam fructe proaspete,am facut un minunat gem care se poate servi ca simplu desert,nu neaparat ca medicament.
Ingrediente:
1kg mure,500gr zahar.
Mod de preparare:
Se spala murele si se scurg bine pe o sita.Intr-un castron, se pune un strat de mure,unul de zahar si tot asa,alternand,pana se termina murele si zaharul.Se lasa sa stea pana a doua zi,ca murele sa lase siropul.
Se pun intr-o cratita, se tin pe foc moale,pana se topeste tot zaharul,apoi se da la foc mai iute.Se lasa sa fiarba,amestecand mereu cu o lopatica de lemn ca sa nu se prinda.Se incearca daca este gata,punanad putin pe o farfurie.Daca nu lasa zeama imprejur,gemul este gata.
Se ia de pe foc si ,fierbinte,se pune in borcane sterilizate.Se lasa sa se racoresca,apoi se inchid ermetic.
Mai multe retete delicioase de la Margareta gasiti pe blogul ei Retete cu Margareta Cismasiu
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu