Cupcakes cu crema de vanilie si capsuni


Reteta de la Andreea Denisa

INGREDIENTE
2 + 1/2 pahar de faina

1/2 lingurita sare
1 lingurita praf de copt Dr.Oetker
1 pahar lapte caldut spre fierbinte
3 oua la temperatura camerei
100 gr unt moale, usor incalzit (nu topit)
1 pahar zahar
esenta de vanilie
150 gr capsuni

CREMA:
300 ml lapte
esenta de vanilie
3 linguri zahar
3 linguri amidon Gustin Dr.Oetker
150 ml frisca lichida

MOD DE PREPARARE
Capsunile se piseaza .
Amestecam intr-un bol incapator faina, praful de copt si sarea!

Ouale se bat spuma (albus + galbenus + 1 lg zahar)
Intr-un alt bol mixam untul cu zaharul pana devine cremos (3-5 minute) dupa care adaugam vanilia si ouale batute.
Adaugam in mixul de unt 1/2 din cantitatea de faina, apoi 1/2 din cantitatea de lapte. Adaugam si cealalta jumatate de faina si amestecam pana ce obtinem un aluat omogen si pufos dupa care adaugm si restul de lapte fierbinte, mixand inca 2 min. La final adaugam capsunile si amestecam bine.
Cu o lingura luam aluatul si il punem in forme, lasand un pic de loc sa creasca.
Se coc la cuptorul preincalzit la foc potrivit 30-35 min.

Crema:
200 ml lapte se pune la fiert cu zaharul si esenta de vanilie. Amidonul se dizolva in restul de lapte. Cand laptele fierbe turnam amidonul si amestecam continuu pana se ingroasa. Crema se lasa la racit. Frisca lichida se bate si se incorporeaza in crema.

Mai multe retete delicioase de la Andreea gasiti pe blogul ei Dea`s cakes

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu