Compot de piersici


Reteta de la Margareta Cismasiu

Compotul de piersici se poate face in multe variante: cu piersici intregi sau jumatati,cu coaja sau curatite.Eu am ales varianta cea mai rapida, practica si buna.
Pentru ca anul acesta a fost un an bogat in fructe,iar la piersicii mei a fost al doilea an de rod,un rod bogat,am cules piersicile si le-am ales.Pe cele mari le-am taiat si le-am pus jumatati in borcane,iar piersicile mai mici le-am pus intregi.

Ingrediente:
piersici,zahar,apa

Mod de lucru:
Se aleg piersici frumoase,coapte,putin mai tari.Se spala bine si,dupa preferinta,se taie in jumatati si se scot samburii sau se lasa intregi.Se cladesc frumos in borcane astfel incat sa ramana cat mai putin loc liber.Se adauga zahar peste piersici si se umplu borcanele cu apa.Cantitatea de zahar depinde de gusturile fiecaruia si de marimea borcanelor.La un borcan de 800gr se adauga 2-3 linguri de zahar.
Borcanele se inchid ermetic si se pun la fiert,la bain -marie.Intr-o tava de la cuptor se pun borcanele cu compot,se acopera cu un servet ud si se pune apa in tava cat permit peretii tavii.Se da totul la cuptor pana scade apa din tava.Se opreste focul si se lasa sa se raceasca in cuptor.
Compotul de piersici este gata, dupa ce s-au racit,se scot borcanele,se sterg si se depoziteaza in camara.

Mai multe retete delicioase de la Margareta gasiti pe blogul eRetete cu Margareta Cismasiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu