Cheesecacke cu ricotta si coacaze negre


Reteta de la Dana Szocs


Desertul de astazi este tot fara coacere,pentru ca inca este foarte cald afara,am incercat de data asta cu ricotta,si cu siguranta vor mai urma si alte combinatii.Nu stiam ca frisca amestecata cu ricotta poate avea un gust atat de bun,proaspat si racoritor totodata,iar textura este una foarte fina,asa ca,pentru cei care ocolesc cheesecake-ul cu branza dulce din diverse motive,recomand aceasta varianta de care cu siguranta va veti indragosti

Am folosit pentru blat:
200 gr biscuiti
120 gr unt
Pentru crema:
500 gr ricotta
500 gr frisca naturala
500 gr coacaze negre
4 linguri zahar
esenta de vanilie
4 foi gelatina
30 ml lapte

Am pus in robot biscuitii si untul si le-am mixat bine pana cand biscuitii s-au sfaramat,apoi am pus amestecul intr-o forma de tort si am dat la frigider sa se intareasca.

Crema: Am batut bine frisca,ricotta am amestecat-o cu zaharul si esenta de vanilie si am amestecat bine pana cand zaharul s-a topit. Intr-o craticioara am incalzit pana la punctul de fierbere 30 ml lapte,apoi am oprit focul si am adaugat in el 4 foi de gelatina inmuiate in prealabil in apa rece,conform indicatiilor de pe ambalaj,laptele cu gelatina dizolvata l-am adaugat peste ricotta,apoi tot amestecul l-am pus peste frisca batuta,am amestecat usor sa nu stric frisca si cam asta a fost tot

Am scos forma cu blatul de biscuiti din frigider,am pus peste blat un strat de coacaze,un strat de crema,iarasi coacaze,crema si tot asa pana cand crema s-a epuizat:)

Am decorat deasupra cu cateva coacaze si am dat prajitura la frigider 3-4 ore pentru a se intari.

Pofta mare!

Pofta mare!Mai multe retete delicioase de la Dana gasiti pe blogul ei Papabundetot

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu