Afine la borcan



Reteta de la Margareta Cismasiu

M-am gandit sa conserv afinele ca atare,in zahar pentru a le folosi la diverse prajituri,sosuri,mancaruri,dar si pentru consum deoarece au multe beneficii.
Astfel,afinele au cea mai mare capacitate antioxidanta dintre toate fructele,neutralizeaza radicalii liberi care pot provoca boli si imbatranirea organismului.Totodata afinele contribuie la diminuarea grasimii din zona abdomenului,ajuta la mentinerea sanatatii tractului urinar,pastreaza integritatea vederii,mentin sanatatea creierului,scad riscul aparitiei bolilor de inima.Acestea sunt doar o parte din multiplele beneficii ale afinelor.

Ingrediente:
1kg afine,200gr zahar.

Mod de preparare:
Afinele se spala bine dar cu atentie sa nu se zdrobeasca.Se curata de codite si frunzulite.Se pun intr-un vas un rand de afine,unul de zahar,tot asa pana se epuizeaza.Se lasa sa stea pana a doua zi.
Afinele se scot din siropul lasat si se pun in borcane curate.Se inchid ermetic si se pun la foc,intr-un vas cu apa.Deasupra se acopera cu un servet umed.Se lasa la foc 30 min.de cand incepe sa clocotesca apa.Se stinge focul si se lasa sa se raceasca.
Siropul ramas se pune in sticle,se inchid ermetic si se pun si ele la dunstuit,exact ca borcanele cu afine.

Mai multe retete delicioase de la Margareta gasiti pe blogul ei Retete cu Margareta Cismasiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu