Tort spirala cu doua creme


Reteta de la Dana Szocs


Tortul asta face parte tot din ciclul experimentelor mele culinare dar si curiozitati Pentru ca nu am mai facut pana acum,am vrut sa incerc si eu un tort din acesta spirala,recunosc ca rezultatul final nu m-a incantat extrem de tare,dar…stiu si de ce Mie nu imi place deloc,deloc crema de unt la prajituri si atunci am ales sa fac o crema de fructe cu iaurt care…nu a iesit cu consistenta celei de unt si tortul meu…a iesit ca turnul din Pisa insa extrem de gustos.
Am folosit pentru blat:
Blatul alb:
5 oua
5 linguri de zahar
5 linguri faina
esenta vanilie si esenta de lamaie
Blat cacao:
5 oua
3 linguri cacao
2 linguri faina
esenta de portocale si menta
Crema de zmeura:
250 gr zmeura
100 gr zahar
2 linguri apa de trandafiri
200 gr iaurt
3 foi de gelatina
200 ml frisca
Crema de piersici:
300 gr piersici
100 gr zahar
2 linguri apa de flori de portocal
200 gr iaurt
3 foi de gelatina
200 ml frisca
Topping:
220 gr ciocolata alba
400 ml lapte de cocos
Pentru fiecare din cele 2 foi de blat am procedat la fel,am separat galbenusul de albus,galbenusurile le-am frecat cu zaharul si esentele pana cand si-au dublat volumul,am adaugat apoi faina si am omogenizat bine. Albusurile le-am batut spuma tare,apoi le-am incorporat usor in galbenusuri avand grija sa nu stric spuma.
Dupa ce am copt ambele blaturi,le-am lasat sa se raceasca complet.
Crema de zmeura: Am pus intr-o craticioara zaharul,apa de trandafiri si am lasat la foc mic pana cand zaharul s-a topit complet,apoi am adaugat zmeura,iaurtul si apoi gelatina (inmuiata in apa rece in prealabil,conform indicatiilor de pe ambalaj).La sfarsit de tot am blenduit aceasta compozitie si am dat-o la racit.Dupa ce cremele s-au racit,am adaugat peste fiecare in parte cate 200 ml frisca lichida batuta bine si am omogenizat cremele.
Cu crema de piersici am procedat identic,dar am taiat inainte piersicile in cubulete mici.
Dupa ce atat cremele cat si blaturile s-au racit,am trecut la ansamblarea tortului.Am taiat pe lung ambele blaturi,peste fiecare fasie de blat obtinut,am adaugat crema si am rulat.Am inceput cu blatul alb,in care am pus crema de zmeura,am rulat,apoi unde s-a terminat blatul,am adaugat o fasie noua de blat (cu cacao de data aceasta) cu crema de piersici,si tot asa pana cand am terminat cu blaturile.
Am dat apoi tortul la racit,la final l-am ornat cu zmeura proaspata si i-am facut un delicios topping de ciocolata alba si lapte de cocos. cu siguranta daca faceam o crema cu o alta consistenta si tortul meu era mai aspectuos,dar merita oricum incercat pentru aromele pe care le contine

Pofta mare!


Mai multe retete delicioase de la Dana gasiti pe blogul ei Papabundetot

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu