Pizza arabeasca


Reteta de la Didi- Food design

Lahm bi ajeen (carne pe aluat) este un fel de pizza arabeasca. Este un preparat pe care l-am mancat in mai toate tarile din Orient pe care le-am vizitat. Este un preparat foarte popular si l-am adoptat pentru ca se poate congela (pentru 1-2 saptamani sau mai mult) si este binevenit in situatia in care ai fi pus sa intocmesti ceva de pus pe masa, in timp record. Se incalzeste la cuptor si ramane la fel de frageda. Desigur ca nu este la fel de savuroasa ca o pizza cu cascaval, dar este o varianta destul de rapida si mai ieftina!

INGREDIENTE

Aluat de pizza clasic dupa reteta publicata anterior
UMPLUTURA CU CARNE
350 gr carne tocata oaie sau vita
2 ceapa
4 rosii
usturoi
1/4 lingura cumin (chimion, camun)
boia dulce/iute
sare
piper
2 linguri ulei
muguri de pin (5 muguri/bucata, eu am pus mai mult)
ulei de masline sau 1 lingura cu varf pasta de rosii pt. uns rotitele de aluat

PREPARARE
Prepari Aluat de pizza clasic dupa reteta publicata anterior
AMESTECUL CU CARNE
1. Pui hartie de copt in tava mare de aragaz.
2. Oparesti rosiile timp de 1 min. Lasi sa se racoreasca.
3. Tai ceapa marunt.
4. Tai rosiile decojite cubulete mici.Le pui la calit intr-o tigaie cu putin ulei.
5. Adaugi apoi carnea tocata, usturoiul si toate condimentele. Lasi la prajit impreuna pana scade de tot, amestecand periodic (spre sfarsit mai des ca sa nu se arda).
6. Lasi sa se racoreasca cat intinzi aluatul. Preincalzesti cuptorul.
7. Aluatul il intinzi intr-o foaie foarte subtire (4mm). Eu ma grabeam si am vrut sa intre toate in tava mare dar faceti-le cat mai subtiri.
8. Decupezi cu un castronel cat mai mic forme rotunde (cam 9cm)
9. Asezi discurile din aluat in tava, pe hartia de copt.
10. Ungi foile cu ulei de masline. Eu le-am uns ca la pizza cu pasta de rosii putin diluata.
11. Pui cate o lingura de amestec cu carne si nivelezi. Se pot adauga deasupra putini muguri de pin (cca 5 dar eu am preferat mai mult).
12. Introduci tava in cuptorul preincalzit la 200 grade pana se rumenesc cca 15 minute.
Ceea ce iti ramane nemancat, pui in punga de plastic dupa ce s-au racit si pastrezi in congelator pentru 1-2 saptamani.

Sa va fie de folos!

Mai multe retete delicioase de la Didi gasiti pe blogul ei Food design

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu