Porc cu legume si orez salbatic


Reteta de la Dana Szocs


Pentru pranzul de astazi am ales un preparat usor as zice eu,dar nu numai usor de mancat ci si de obtinut m-am gandit atat la mine (deja e cam cald afara pentru statul langa aragaz) dar si la cei care se inspira din retetele mele,sa le ofer o varianta gustoasa dar rapida de a prepara un pranz.

Am folosit:
350-400 gr pulpa de porc cubulete
sos de peste
otet de orez
5 spices
2 cepe verzi
1 lingurita pasta de creveti
1 lingurita pasta verde de curry
1/2 lingurita pasta curry rosu,picant
2 morcovi
muguri de bambus
2 cuisoare,1 lingurita tarhon uscat
1 lingura miere
esenta de vanilie
Garnitura:
Orez salbatic amestecat cu orez basmati
5 cuisoare
1 steluta de anason
Carnea de porc o avem deja taiata cubulete,am pus peste ea sos de peste,otet de orez si 5 spices si am lasat-o la marinat pana cand am fost eu la piata
Morcovii i-am taiat bastonase,bambusul la fel, o ceapa verde am taiat-o marunt si cealalta am taiat-o rondele.Am pregatit dinainte toate ingredientele,in asa fel incat atunci cand incep prepararea mancarii sa le am pe toate pregatite si totul sa mearga foarte repede
Intr-un wok,am pus ulei de floarea soarelui,ceapa verde taiata marunt,pasta de curry verde,pasta de creveti,pasta de curry picant,am amestecat bine,apoi am adaugat bucatile de carne si am lasat sa se rumeneasca usor la foc iute cateva minute.Am adaugat apoi bastonasele de morcov,putina apa si am dat focul mai incet pentru a se patrunde carnea.Aproape de final am adaugat si bastonasele de bambus,esenta de vanilie (cativa stropi),mierea si tarhonul,iar la urma de tot am pus ceapa verde taiata rondele si am stins focul.
Orezul l-am fiert impreuna cu anasonul si cuisoarele,la o masura de orez am pus doua masuri de apa si putina sare roz de Himalaya.Am folosit aceeasi masura atat pentru orez cat si pentru apa si am lasat la fiert intr-o craticioara cu capac pana cand orezul s-a inmuiat si apa a fost absorbita complet.
Pofta mare!

Mai multe retete delicioase de la Dana gasiti pe blogul ei Papabundetot

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu