Placinte cu urda si marar


Reteta de la Anca Corduban   
Ce ne trebuie

500 g făină
2 ouă +1 pentru uns
3-4 linguri zahăr (cât vreţi de dulci)
200 ml lapte
1 plic drojdie
50 g unt la temperatura camerei
1 plic vanilie
1 linguriţă sare
Umplutura

1 farfurie adâncă, plină cu urdă desfăcută cu furculiţa
3-4 linguri de zahăr
1 linguriţă de scorţişoară
1 ou
1 legătură de mărar verde, tocat
Cum se fabrică
Drojdia se amestecă cu o lingură de zahăr şi una de făină şi se dizolvă în puţin lapte călduţ. Se lasă deoparte până creşte. Ouăle se zbat cu restul de zahăr şi cu zahărul vanilat. Făina se cerne, se face un gol în mijloc şi se adaugă ouăle şi drojdia. Se amestecă uşor, se adaugă sare, apoi laptele puţin câte puţin până se leagă un aluat potrivit de tare. Se adaugă untul şi se frământă până se dezlipeşte aluatul de mână. Se lasă la crescut, până se dublează volumul.

Între timp se amestecă toate ingredientele pentru umplutură. Aluatul se împarte în două şi se întinde cu sucitorul câte o foaie, groasă de jumătate de cm, din care se taie pătrate cu latura de aproximativ 10 cm. În mijlocul fiecărui pătrat se aşează câte o linguriţă cu vârf de umplutură şi se lipesc capetele în sus, astfel încât să nu iasă umplutura din plăcinte. Se aşează în tava cu hârtie de copt şi se mai lasă 20 min la crescut. Între timp se încălzeşte cuptorul. Se ung plăcintele cu ou zbătut şi se coc la foc potrivit (170 grade) până se rumenesc.

Se mănâncă cu prietenii.
Poftă bună!

Mai multe retete delicioase de la Anca gasiti pe blogul Gradina din farfurie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu