Fursecuri cu lamaie, de post


Reteta de la Alina Vicu
Ingrediente:
350 g faina de grau
100 g zahar
5 g praf de copt
coaja de la 3 lamai (30 g)
zeama de la o lamaie mare (70 ml)
1 lg cu varf pudra de portocale (optional)
75 g ulei de plamier
50 ml apa rece
30-50 g faina de grau (pentru modelat)

Cum procedezi:
1. Cerne faina intr-un vas si pune toate ingredientele uscate (zahar, pudra de portocale, praf de copt, coaja de lamaie) peste ea. Amesteca, apoi adauga apa rece, uleiul si sucul de lamaie. Amesteca cu o lingura apoi framanta bine 2-3 minute. Acopera vasul cu aluat si lasa-l sa se odihneasca 30 min.

2. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
3. Imparte aluatul in 2 si intinde-l intr-o foaie de 0.5-1 cm grosime. Taie apoi aluatul in fasii (dreptunghiuri de 7-8 cm x 2-3 cm), transfera-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt si introdu tava in cuptor pentru 8-10 minute (depinde de cat de rumene le vrei:).
S-aveti pofta!
Nota: Pentru o omogenizare mai rapida ar fi ideal sa rasniti zaharul.

Mai multe retete de la Alina gasiti pe blogul ei Bucatareala la plesneala

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu