Cus-cus de post, cu legume la grill


Reteta de la Alina Vicu
Ingrediente:

1 l apa fierbinte
400 g cus-cus
3 cepe mici (150 g curatate)
1 morcov (100 g)
1 foaie de dafin
140 g piure de rosii (din conserva)
2 lg ulei de masline presat la rece
1 ramurica busuioc
1 foaie de dafin
1/2 lgt oregano
sare
piper
Garnitura:
1 kg dovlecei
500 g sfecla rosie
3 lg ulei de masline presat la rece
sare

Cum procedezi:
1. Taie ceapa si morcovul cubulete si pune-le impreuna cu busuiocul, dafinul si sarea in apa fierbinte. Lasa-le la fiert pentru 3-4 minute.
2. Adauga cuscusul in apa si lasa sa fiarba 6 minute scurge apoi surplusul de apa si lasa sa ramana doar cat sa ajunga la nivelul cuscusului .
3. Toarna peste cus cus piureul de tomate si piperul, amesteca si mai lasa la fiert 2 minute.
4. Opreste focul, pune uleiul de masline si amesteca.
5. Curata dovleceii si sfecla rosie si taie-le in felii. Pune-le separat in 2 vase, pune 2 lg ulei peste dovlecei + putina sare si amesteca-i. Procedeaza la fel cu sfecla apoi pune-le pe un grill incins.

Mai multe retete de la Alina gasiti pe blogul ei Bucatareala la plesneala

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu