Chiftele de pui la cuptor


Reteta de la Didi- Food design

Chiftelutele astea ne-au placut in mod deosebit din doua motive: faptul ca nu sunt uleioase fiind coapte la cuptor, si compozitia este un amestec de carne cu legume, ardeiul fiind copt da gust deosebit. Se coc la cuptor, doar se stropesc cu un pic de ulei. Garnitura am pregatit-o din cartofii fierti la supa de pui pe care am aratat-o ieri: cartofi natur, unt, sare, piper, usturoi si patrunjel tocat. Si insotite de o salata, evident.

INGREDIENTE
1 kg pulpe de pui coapte/fierte/prajite (eu am fiert ca sa fac si supa din carne)
3 oua
2 linguri iaurt degresat
140 g dovlecei cruzi rasi, storsi
1 ceapa medie
3 catei mari usturoi
2 felii de paine inmuiate in lapte/apa
120 g ardei copti
sare
piper
marar/patrunjel
5 linguri ulei de masline
malai + susan (pentru tavalit)

PREPARARE

Curatam pielita si apoi desprindem carnea fiarta de pe pulpele de pui. Eu le-am avut gata dezosate si despielitzate. Scurgem bine-bine de zeama.
O taiem in bucatele si o punem in robot. Sa se raceasca macar pe jumatate pt ca altfel vor fi cam moi la modelare.
Adaugam ouale, iaurtul, dovleceii rasi pe razatoarea cu gauri mici si storsi foarte bine,
1 ceapa medie, usturoiul, painea fara coaja (daca e prea tare, la mine n-a fost cazul) si stoarsa foarte bine, ardeii copti curatati de coaja, sare, piper si marar sau patrunjel dupa gust.
Le mixam 1-2 minute sau pana cand obtinem o compozitie omogena.

Cu mainile usor umede, formam chiftelutele rotunde (cam 3cm diametru) si le tavalim printr-un amestec format din faina de malai si susan.
Le asazam in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si le stropim cu ulei de masline.
Eu n-am stropitoare de ulei, am folosit o seringa din plastic.

Le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C pentru cca 10-15 minute pe fiecare parte.
Eu la final am mutat tava pe treapta cea mai de jos, si le-am mai rumenit la grill (cu usa intredeschisa cum se face) pt 5-6 minute.
Le servim calde sau reci. Sunt delicioase!

Sa va fie de folos!

TIPS:
In cazul in care compozitia nu se leaga foarte bine, adaugati 1 lingura de pesmet.
Eu n-am pus cate oua recomanda (3 la 400g carne) pentru ca s-ar fi inmuiat foarte tare compozitia.

Am pus 3 la 1kg carne cruda care oricum mai scade la fiert.


Mai multe retete delicioase de la Didi gasiti pe blogul ei Food design

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu