Sirop de trandafiri


Reteta de la Margareta Cismasiu
Am profitat din plin de abundenta florilor de trandafir pentru a face acest minunat sirop cu un deosebit parfum.
Ingrediente:
500gr petale de trandafiri,2l apa,2kg zahar,2 lingurite sare de lamaie,1 lingurita salicilat.
Mod de pregatire:
Apa se pune la fiert si cand incepe sa clocotesca se adauga petalele de trnadafiri.Se lasa sa fiarba 3-4 min. apoi se strecoara.Apa va avea o culoare maro-verzui.
Se adauga sarea de lamaie,moment in care apa va capata o frumoasa culoare rosie.Se adauga zaharul si se pune la fiert.La 1l de lichid se pune 1kg de zahar.Se fierbe pana se ingroasa si e destul de legat.Trebuie sa rezulte un sirop dulce si gros.Salicilatul se dizolva in putina apa si se toarna in sirop.Se lasa sa mai dea 2-3 clocote si se opreste focul.
Se toarna fierbinte in sticle care se inchid ermetic.
Se serveste diluat cu apa plata sau minerala si cuburi de gheata.

Mai multe retete delicioase de la Margareta gasiti  pe blogul ei Retete cu Margareta Cismasiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu