Pui manastiresc


Reteta de la Didi- Food design
Nu puteam sa lipsesc eu din corul celor care au gatit aceasta bunatate. Reteta a fost adusa in atentia gurmanzilor initial de catre Radu Anton Roman. Schimbarile aduse de mine sunt insesizabile...
Un preparat foarte gustos, complet, pentru care am primit felicitari de la cei care au mancat din acest preparat.


INGREDIENTE

1 kg carne de pui
400 gr ciuperci proaspete
2 cepe
5 catei usturoi
120 ml vin alb sec (puteti inlocui cu 2-3 linguri otet balsamic)
300 g smantana de gatit (acra)
2 oua (optional-se zdrentuie la reincalzire)
1 legatura patrunjel
cateva fire de marar (optional)
4 linguri de ulei
1 lingurita cu varf boia dulce
1 lingurita cimbru uscat
sare, piper

PREPARARE
Puteti folosi orice fel de carne de pui. Eu am avut pulpe de pui.
Presarati bucatile de carne cu piper, sare, si 1 lingurita cu varf de boia.
Intr-o tigaie mare, in 2 linguri de ulei incins prajim la foc mediu carnea de pui pe ambele parti pana se rumeneste.
Scoatem carnea in oala in care gatim mancarea finala.
Stingem cu 1+1/2 cana de apa si dam focul la mic.
Fierbem cu capac cam 45 minute (daca puiul e de casa) sau doar 30 minute daca aveti pui cumparat.
In acest timp calim cepele tocate julienne in restul de 2 linguri de ulei.
Cand ceapa a devenit sticloasa, adaugam ciupercile feliate si mai calim cam 2-3 minute.
Stingem totul cu vin si 1/2 cana de apa si aducem la fierbere pentru 5 minute.
Adaugam usturoiul strivit.
Turnam sosul de ciuperci de mai sus peste pui, plus 3 linguri de smantana.
Gustam sosul de sare si piper si mai adaugam daca e necesar.
Aducem totul la fierbere si lasam sa fiarba la foc mic inca 20 minute.
La final, adaugam ouale batute ca pt. omleta+restul de smantana+verdeturile tocate fin.
Lasam sa mai dea doua clocote si stingem focul.
Se mananca cu mamaliguta. Mancarea lasata pe a doua zi la reincalzire va coagula un pic oul dar gustul este la fel de bun.

Sa va fie de folos!
Mai multe retete delicioase de la Didi gasiti pe blogul ei Food design



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu