Placinte cu cas si marar verde


Reteta de la Roxana Ciobanu
Ingrediente:
Pentru aluat:

550 gr faina
2 linguri iaurt
2 linguri ulei
25 gr drojdie
1 lingurita zahar
250-300 ml apa calduta
un praf de sare

Umplutura:

350 cas de vaca
2 linguri parmezan ras
1 lingura cascaval ras
4 crengute marar verde
sare
piper

Mod de preparare:
Aluatul:
Drojdia o frecam cu zaharul pana se dizolva.
Intr-un bol punem faina cernuta, sarea, drojdia dizolvata si iaurtul.
Le amestecam usor cu mana, apoi punem apa, treptat.
Framantam si cand aluatul devine nelipicios incetam sa mai turnam apa.
La final incorporam uleiul.
Acoperim aluatul, il lasam sa dospeasca intr-un loc cald.
Umplutura:
Framantam casul intr-un bol, apoi adaugam cascavalul si parmezanul.
Condimentam cu sare si piper dupa gust, apoi adaugam mararul verde, tocat marunt.
Toate acestea le amestecam bine.
Dupa ce aluatul a dospit, il impartim in noua bile egale.
Presaram faina pe masa de lucru, luam prima bila de aluat si intindem o foaie potrivit de subtire, rotunda.
Punem putina umplutura, mai pe mijloc, apoi venim cu marginile de aluat peste.
Presaram placinta cu putina faina, o mai intindem putin cu sucitorul, dar nu foarte mult sa nu se rupa. La fel procedam si cu celelalte.
Incingem o tigaie antiaderenta si coacem placintele, rand pe rand, pe ambele parti. Intai le coacem pe partea impaturita, apoi pe cealalta.
Le scoatem pe un platou, le lasam putin sa se racoreasca si servim!

Mai multe retete delicioase de la Roxana gasiti pe blogul ei, Rocsy in bucatarie 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu