Lapte de pasare


Reteta de la Margareta Cismasiu

L-as numi desertul copilariei.De aceea l-am facut azi,de ziua copilului.In verile caniculare,mama mereu facea acest desert.Mi-amintesc cu cata nerabdare asteptam sa se raceasca sa mancam.
Numit si Boule de neige, este un desert simplu si usor de facut.Este puternic aromat si dulce,ceea ce place copiilor in special.

Ingrediente:
1l lapte,6oua,1lingurita faina,200 gr zahar,baton de vanilie.

Mod de preparare:
Albusurile se separa de galbenusuri.Se pune la foc laptele cu vanilia.Albusurile se bat spuma,se adauga treptat 100 gr zahar,batandu-se din nou pana zaharul se topeste si spuma se tine tare.Cand laptele incepe sa fiarba,se micsoreaza focul astfel incat abia sa coloteasca.Cu o lingura se ia din spuma de albus si se da drumul in lapte.
Se formeaza, astfel,4-5 oua din albus,nu mai multe,sa aiba loc in cratita pentru ca vor creste.Se tin 1 min.pe o parte,apoi se intorc si se mai tin 1 min.Se scot cu lingura cu gauri.Se scurg bine de lapte si se pun intr-un bol.Se continua astfel pana se fierbe toata spuma.Pentru ca ouale de albus sa nu se lase trebuie sa se tina cont de urmatoarele:laptele sa nu fiarba in clocote mari cand se pun albusurile,acestea sa nu se tina prea mult la foc,bolul in care se pun sa fie cald,deoarece se lasa din cauza socului termic.
Separat se freaca galbenusurile cu restul de zahar si faina.Se toarna laptele strecurat si se da totul pe foc pana se leaga si se ingroasa ca o smantana.Se ia de pe foc si se toarna peste ouale de albus.
Se serveste rece,de la frigider.


Mai multe retete delicioase de la Margareta gasiti  pe blogul ei Retete cu Margareta Cismasiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu