Biban de mare en papillote


Reteta de la Dana Szocs


Pentru ca astazi am implinit 1 an de cand am cunoscut niste oameni minunati,Bucatarasii de pe bucataras.ro care m-au primit cu drag printre ei,m-am gandit sa sarbatoresc acest eveniment printr-o reteta usor deosebita,sanatoasa si gustoasa in acelasi timp.Am profitat de ocazie si am luat acest peste pe care pana acum nu l-am mai incercat dar pot spune ca mi-a facut o impresie buna,e un peste cu adevarat delicios si deja ma gandesc si la alte retete pentru acest tip de peste

Am folosit:
2 buc biban de mare
5 cartofi noi
2 ciuperci champignon mai mari
1 fenicul
frunze de oregano proaspat
1 ardei iute,
zeama de la o lamaie si de la o portocala
sare,unt,vin alb
Pentru sos :
5 catei de usturoi
ulei de susan
1 lingurita mustar
3 linguri iaurt
sare,zeama de lamaie
1 lingurita curry

Am curatat pestii de solzi si intestine,i-am spalat bine,i-am crestat pe ambele parti si apoi i-am pus la marinat in zeama de lamaie,zeama de portocala si putina sare.Intre timp pana cand pestii s-au marinat,am pregatit legumele,le-am curatat,spalat si taiat felii,nu foarte subtiri,am luat apoi o bucata mai mare de hartie de copt,am uns-o cu unt apoi am pus un strat de cartofi,unul de ciuperci si unul de fenicul,deasupra legumelor am asezat 1 biban,prin crestaturile facute in pielea pestelui am pus unt,am turnat deasupra pestelui putina zeama de lamaie si portocala,am pus si in burta pestelui unt,frunze de oregano si felii de ardei iute.
Am pliat hartia de copt de jur imprejurul pestelui si inainte de a o inchide de tot am turnat inauntru putin vin alb,apoi am pus pestele intr-o tava si am dat la cuptor pentru aproximativ 30-40 minute la foc mic.

Sosul de usturoi:

Am zdrobit usturoiul,l-am frecat bine cu putina sare si ulei de susan,am adaugat apoi 1 lingurita de mustar,zeama de lamaie si la urma iaurtul,am amestecat bine si am servit cu deliciosul peste cu legume

Pofta mare!

Mai multe retete delicioase de la Dana gasiti pe blogul ei Papabundetot

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu