Tort de capsuni



Reteta de la Margareta Cismasiu

Duminica a fost ziua nepotelului mei si ce altceva puteam sa pregatesc in sezon de capsuni,mai ales ca si el si-a dorit tort de capsuni.Este un tort racoros,usor, in care,normal,predomina capsunii,dar nu am uitat nici de ciocolata,asa ca am facut si o crema de ciocolata alba.A fost savurat cu multa placere si apreciat atat de sarbatorit cat si de invitati.

Blat de capsuni:
300gr capsuni,10 oua,10 ling zahar,12 ling faina,praf de copt,zahar vanilat.
Capsunii se curata,se spala, se presara cu un pic de zahar si se mixeaza cu blenderul pana se obtine un piure foarte fin.Galbenusurile se freaca cu zaharul,se adauga piureul de capsuni si zaharul vanilat.Se mixeaza pana se omogenizeaza apoi se adauga faina si praful de copt,cernute.Albusurile se bat spuma tare,ca pentru bezea dupa care se adauga in compozitia de galbenusuri si capsuni.Se amesteca incet,de sus in jos pentru ca sa nu se lase.Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pana trece testul scobitorii.

Blat galben:
10oua,10 ling zahar,10 ling faina,praf de copt.
Albusurile se separa de galbenusuri.Albusurile se bat spuma tare,ca pentru bezea.Zaharul se adauga pe rand,in ploaie.Se mixeaza pana se topeste tot zaharul.Se adauga galbenusurile si se omogenizeaza bine.La urma,se adauga faina si praful de copt,cernute.Se amesteca incet,prin rasturnare.Se da la copt,in tava tapetata cu hartie de copt.E gata cand trece testul scobitorii.

Crema de capsuni:
500gr capsuni,500ml frisca,200 gr zahar,zahar vanilat,2 plicuri gelatina.
Capsunii se mixeaza cu blenderul.Piureul se pune intr-o craticioara,se adauga zahrul si vanilia si se pune la fiert pana se topeste tot zaharul.Se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca dupa care se adauga gelatina hidratata.Se omogenizeaza bine si se lasa la rece 30 min.
Frisca se bate si cand e tare,se adauga capsunii.Se amesteca cu mixerul si se lasa la rece.

Crema de ciocolata alba:
200gr ciocolata alba,500 gr frisca
Ciocolata se topeste si se adauga in frisca batuta.Se omogenizeaza si se da la rece.

Asamblare:
Blaturile reci se taie in doua.Se insiropeaza cu siropul lasat de capsunii cu zahar.
La baza se pune un blat galben,crema de ciocolata peste,apoi blat de capsuni,crema de capsuni,blat galben,crema de ciocolata,blat de capsuni,crema de capsuni.
Am oprit un pic din crema de capsuni pentru a imbraca tortul.L-am decorat cu un pic de frisca batuta si capsuni.

Mai multe retete delicioase de la Margareta gasiti  pe blogul ei Retete cu Margareta Cismasiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu