Tort cu nuca (2)


Reteta de la Andreea Denisa
CREMA:
500 ml lapte
5 linguri zahar
esenta de vanilie Dr.Oetker
5 linguri amidon Gustin (Dr.Oetker)
100 gr miez de nuca
2 linguri zahar pentru caramelizat
250 ml frisca lichida

SIROP:
200 ml apa
2 linguri zahar
esenta de rom Dr.Oetker.

DECOR:
200-250 ml frisca lichida batuta

MOD DE PREPARARE
Blat: Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devin lucioase, adaugam galbenusurile frecate cu uleiul. Adaugam nuca macinata si amestecam cu o spatula, la final adaugam faina amaestecata cu praful de copt si omogenizam. Punem in tava(20x30) cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la foc potrivit 35-40 min. Scoatem blatul si il lasam la racit.
Crema: Topim cele 2 linguri de zahar si il intindem pe foaie de copt in strat subtire si lasam la racit. Miezul de nuca il maruntim. 400 ml lapte cu zaharul si esenta de vanilie il punem la foc , iar celelalte 100 de ml lapte le folosim pentru a dizolva amidonul. Cand laptele de pe foc clocoteste turnam amidonul si amestecam continuu pana se ingroasa si lasam la racit. Batem frisca si incorporam in crema rece, apoi adaugam miezul de nuca si zaharul topit macinat sau maruntit.
Sirop: In apa se dizolva zaharul si se adauga esenta de rom.
Asamblare: Blatul se taie in 3 ( 2 taieturi). Se insiropeaza o parte din blat, punem jumatate de crema, blar insiropat, crema, blat iar deasupra il imbracam in frisca.
Mai multe retete delicioase de la Andreea gasiti pe blogul ei Dea`s cakes

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu