Prajituri cu menta, crema de vanilie si capsuni

Reteta de la Roxana Ciobanu
Ingrediente:
Pentru blat:
6 oua
6 linguri zahar
3 linguri ulei
5 linguri faina
2 linguri si 1/2 cacao
1 praf de copt
2 lingurite esenta de menta

Crema:
500 ml lapte
4 linguri amidon
4 linguri zahar
1 pastaie de vanilie
250 gr mascarpone
2 linguri zahar pudra
200 gr capsuni prospete
fulgi de ciocolata alba
capsuni pentru decor

Mod de preparare:
Blatul:
Ouale le mixam spuma impreuna cu zaharul, apoi cu uleiul.
Adaugam faina, praful de copt, cacaoa si le incorporam, iar la final esenta de menta.
Ungem o tava mare de aragaz cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si turnam compozitia.
Nivelam si introducem blatul in cuptor pentru circa 15 minute, la o temperatura potrivita.
Cand este gata il scoatem si il lasam sa se raceasca.
Crema:
Intr-un vas amestecam amidonul, zaharul, 100 ml lapte si semintele de la pastaia de vanilie.
Restul de lapte il punem la fiert cu pastaia de vanilie, cand da in clocot scoatem pastaia, turnam amestecul de amidon si amestecam la foc mic, continuu, pana obtinem o crema ca o budinca.
O dam deoparte, o acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.
Mascarponele il mixam cu zaharul pudra, incorporam crema de vanilie rece, lingura cu lingura.
Spalam capsunile, le tamponam cu un servetel, indepartam coditele si le taiem bucati potrivite.
Acestea le incorporam in crema cu o paleta de silicon.
Cu un decupator patrat din inox decupam blatul, eu am obtinut 16 patratele.
Facem un sirop din 1 cana apa, 2 linguri zahar, 4-5 fasii coaja de lamaie, pe care il fierbem 3-4 minute apoi il lasam sa se raceasca.
Fiecare bucatica de blat o insiropam.
Punem iarasi decupatorul din inox, asezam un patrat de blat insiropat baza, punem crema cam pe 3/4 si deasupra alt blat insiropat.
Cu degetul impingem usor sa iese prajitura din decupator.
La fel procedam cu toate.
Dupa ce le terminam le dam la rece, apoi le decoram cu fulgi de ciocolata alba si capsuni.
Eu din resturile de blat am facut firimituri, mi-a mai ramas crema si am pregatit si 3 cupe cu desert.
Pofta buna!
Mai multe retete delicioase de la Roxana gasiti pe blogul ei, Rocsy in bucatarie 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu