Prajitura Dea


Reteta de la Andreea Denisa

BLAT:
3 oua
2 linguri apa
un praf de sare
3 linguri zahar
3 linguri ulei
2 linguri faina
1 lingura cacao
1 lingurita praf de copt
Albusurile se bat spuma cu apa si praful se sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin ca o bezea.Se adauga galbenusurile frecate cu ulei ,iar la final faina, praful de copt si cacaoa amestecate.Se pune in tava(20 x30), cu hartie de copt si se da la cuptor la foc potrivit 40 min.
Se scoate si se lasa la racit pe gratar.

CREMA:
200 gr cirese fara os
2 linguri zahar
1 plic gelatina(10 gr)
200 ml frisca.
Ciresele cu zaharul se pun in caratita la fiert , pana se topeste zaharul(10 min) si se lasa la racit.
Frisca se bate .
Gelatina se hidrateaza in 3 linguri de apa, se lasa 5 min, apoi se dizolva pe abur .Se pune peste cirese , iar apoi se incorporeaza frisca.
SIROP:
150 ml apa
1 lingura zahar
esenta de rom
Apa si zaharul se pun pe foc pana se topeste zaharul, se adauga esenta de rom si se lasa la racit.
GLAZURA
100 gr ciocolata
100 gr frisca lichida
Ciocolata se rupe bucati , se adauga frisca si se pune pe abur pana se omogenizeaza, apoi se lasa la racorit.
KRANTZ:
1 lingura zahar
50 gr miez de nuca
Zaharul se pune la topit , cand este topit se pune miezul de nuca, se amesteca si se lasa la racit. Apoi se marunteaza.
ASAMBLARE:
Blatul se pune pe platou si se insiropeaza,se pune cremasi se da la frigider pana facem glazura.
Se Glazureaza si peste glazura se pune krantz-ul .

Mai multe retete delicioase de la Andreea gasiti pe blogul ei Dea`s cakes

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu