Reteta de la Dana Szocs
Am folosit pentru aluat:
8 oua
20 linguri ulei
24 linguri faina
16 linguri zahar
2 plicuri zahar vanilat
2 plicuri praf de copt
esenta de vanilie
Pentru umplutura:
200 gr fructe de padure congelate
150 gr nuca de cocos
50 gr stafide
2 mere rase
3 pastai de cardamon
4 linguri zahar
Pentru bezea:
8 albusuri
16 linguri zahar
Blatul: Am separat galbenusurile de albus,am batut bine galbenusul cu zaharul si esenta ,pana cand si-a dublat volumul,am adaugat apoi uleiul,faina si praful de copt,am amestecat bine si am lasat aluatul deoparte.Am batut spuma albusurile si le-am amestecat apoi cu aluatul de galbenusuri,am pus totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si am dat la cuptor 15 minute pana cand aluatul a fost aproape copt.
Fructele le-am pus intr-o craticioara la foc impreuna cu semintele de cardamon si zaharul si le-am lasat sa fiarba pana cand s-au inmuiat,am adaugat apoi stafidele,nuca de cocos,am mai lasat 2-3 minute apoi am dus cratita la racit.
Albusurile pentru bezea,le-am batut spuma tare cu un praf de sare,am adaugat apoi zaharul si am continuat sa le bat pana cand zaharul s-a topit.
Dupa ce blatul a fost aproape copt,am scos tava din cuptor,am pus peste blat fructele si apoi bezeaua si am dat din nou la cuptor pana cand bezeaua s-a rumenit frumos.
Am taiat prajitura abia dupa ce s-a racit complet pentru a nu o strica.
Pofta mare!
Mai multe retete delicioase de la Dana gasiti pe blogul ei Papabundetot
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu