Placinta cu iaurt


Reteta de la Daniela Gospodariu

Ingrediente:
400 g iaurt simplu
5 ouă
5 linguri zahăr
1 pachet foi de plăcintă
3 linguri ulei pentru uns tava şi foile de plăcintă
zahăr pudră
PREPARARE:

1. Într un bol mare, se amestecă bine gălbenuşurile, zahărul şi iaurtul, iar la sfârşit se încorporează uşor albuşurile bătute spumă.
2. Se unge tava de aragaz cu ulei şi se pun patru foi de plăcintă unse cu ulei. Se toarnă o parte din compoziţie. Repetaţi operaţiunea până se termină compoziţia. Se pun deasupra încă patru foi de plăcintă unse și ele cu ulei.
3. Se introduce tava la cuptor şi se coace la 180° C, timp de 40 de minute. Se presară zahăr pudră şi se taie plăcinta în bucăţi pătrate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu