Reteta de la Dana Szocs
Am folosit pentru carne:
o jumatate piept de rata fara os
sos de ardei iuti
sos de stridii
Pentru sos:
2 mere
cimbru
sos de stridii
sos pimento
1/4 lingurita zahar
1 cana apa
1 lingurita amidon dizolvat in 3 lingurite apa
Rata: Pieptul de rata l-am spalat,uscat si l-am crestat usor pe partea cu pielea,apoi l-am marinat in sos de stridii si sos de ardei iuti,l-am lasat sa stea asa la marinat aproximativ o ora,apoi l-am pus intr-o tava mica cu pielea in jos si l-am pus pe aragaz la foc mic,pana cand grasimea din piele s-a topit si s-a rumenit frumos,am intors carnea si pe partea cealalta sa o rumenesc uniform,apoi am introdus tava la cuptor unde am lasat-o aproximativ 20 minute,pentru ca mie nu imi place carnea facuta mediu nu imi place …sa nu fie roz pt ca nu o pot manca,asa ca am lasat-o cat sa fiu sigura ca rata mea va fi bine gatita si pot spune ca a iesit extrem de frageda si foarte gustoasa.
Sosul: Am taiat cele 2 mere in cubulete mici,le-am pus intr-o oala mica impreuna cu sos de stridii,sosul pimento,apa si cimbrul si am lasat sa fiarba bine pana cand merele s-au inmuiat,am adaugat la urma putin zahar si amidon alimentar dizolvat in putina apa pentru a ingrosa putin sosul.
Am servit pieptul de rata pe un pat de cartofi noi prajiti alaturi de deliciosul sos de mere si o salata de primavara
Pofta mare!
Mai multe retete delicioase de la Dana gasiti pe blogul ei Papabundetot
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu