Papanasi (4)


Reteta de la Mihai Tamas

Ingrediente:
400 grame brânză de vaci
200 grame făină
2 ouă
100 grame zahăr
1 zahăr vanilat
1 lingură griș
1 praf de copt
Coaja de la o lămâie
Sare

Mod de preparare:
Într-un bol amestecăm făina, zahărul, praful de copt, zahărul vanilat, coaja de lămâie, grișul și puțină sare.
Separat punem brânza alături de ouă și o mixăm bine. Când s-au încorporat ouăle turnăm treptat amestecul de făină amestecând până obținem un aluat omogen.
Ne pudrăm mâinile cu puțină făină, rupem o bucată de aluat și formăm o bilă pe care o aplatizăm, iar în mijlocul acesteia formăm cu degetul o gaură. Din aceste ingrediente ar trebui să rezulte 10 păpănași și 10 biluțe mici care le vom așeza la sfarșit deasupra.
Într-o tigaie punem uleiul, iar când acesta este bine încins introducem cu grijă păpănașii până se rumenesc frumos pe ambele părți. Îi scoatem din ulei cu ajutorul unei palete și îi așezăm pe un șervețel de bucătărie pentru a absoarbe excesul de grăsime.
Se servesc cu smântână și dulceață sau ciocolată topită.

Poftă bună și spor la gătit!
Mai multe preparate recomandate de Mihai  Tămaș găsiți pe pagina lui: http://bucatarul.andanapan.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu