Dulceata de capsuni

Reteta de la Margareta Cismasiu
Dulceata de capsuni e una din preferatele noastre,asa ca si anul asta am profitat de abundenta de capsuni si am facut o portie.

Ingrediente:
1 kg capsuni,1 kg zahar,zeama de la o lamaie.

Mod de preparare:
Se aleg capsuni mijlocii,frumoase si proaspete.Se spala si se lasa sa se scurga bine de apa.Trebuie umblat usor cu capsunile sa nu se sfarame.Se pun intr-un castron capsunile cu zaharul si zeama de la jumatate de lamaie.Se lasa la loc racoros de seara pana dimineata.
A doua zi se toarna capsunii si siropul lasat intr-o tingire smaltuita.Se dau la foc mic pana se topeste tot zaharul,apoi se da la foc iute.Se amesteca usor,din cand in cand.Se adauga zeama de la cealalta jumatate de lamaie si se lasa sa fiarba pana se leaga.Eu am pus si trei felii de lamaie cu tot cu coaja pentru aroma.
Pentru a incerca daca este gata se pun cateva picaturi de sirop pe o farfurioara.Daca siropul racit este gros si lipicios se ia tingirea de pe foc.
Dulceata fierbinte se toarna in borcane spalate si uscate bine.Se inchid ermetic si se pun la dunst in paturi pana a doua zi, apoi se pun in camara.
Mai multe retete delicioase de la Margareta gasiti  pe blogul ei Retete cu Margareta Cismasiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu