Cremes (3)


Reteta de la Andreea Denisa
FOI 2:
400 gr aluat foietaj

CREMA:
3 oua
500 ml lapte
5 linguri zahar
esenta de vanilie Dr.Oetker
5 linguri amidon Gustin(Dr.Oetker)
250 ml frisca lichida
un plic gelatina Dr.Oetker(10 gr.)


MOD DE PREPARARE:
Aluatul foietaj il impartim in doua. Intindem fiecare bucata si punem la copt in tava de (30x35), pe hartie de copt, la foc potrivit pana se rumenesc foile si se lasa la racit.
Crema: Galbenusurile le frecam cu zaharul si cu esenta de vanilie , turnam 400 ml lapte pe rand si amestecam , apoi punem pe foc. Cele 100 de ml lapte le folosim pentru a dizolva amidonul. Cand laptele de pe foc clocoteste adaugam amidonul amestecand continuu pana se ingroasa si lasam la racit.Batem albusurile spuma si incorporam in crema rece, apoi batem frisca si o incorporam si pe ea . La final hidratam gelatina cu 3-4 linguri de apa, lasam 5 min si o punem la dizolvat la microunde. Se toarna gelatina peste crema si se omogezizeaza. Intre timp , punem folie in tava punem o foaie si turnam crema, cea de a doua foaie o faramitam deasupra si punem zahar pudra.

Mai multe retete delicioase de la Andreea gasiti pe blogul ei Dea`s cakes

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu