Reteta de la Dana Szocs
Am folosit pentru friptura:
8 felii cotlet porc fara os
200 ml cidru de mere
sos stridii
chimen macinat
ghimbir macinat
scortisoara
Pentru sos:
pasta de creveti
500 gr ciuperci
200 ml cidru de mere
sos soia
sos de ardei iuti
5 spices
1 catel de usturoi
1 lingurita miere
Pentru garnitura:
Cartofi noi
Cotletul l-am spalat si uscat bine cu prosoape de hartie,apoi am pus bucatile de carne intr-un castron si le-am marinat cu cidru,sos de stridii,ghimbir macinat,chimen si scortisoara si l-am lasat aproximativ 1 ora la marinat,apoi l-am pus intr-o tava si impreuna cu marinata l-am bagat la cuptor la foc mic,pana cand marinata a scazut si cotletul s-a rumenit usor.
Sos:Am spalat si curatat ciupercile,le-am taiat in bucati potrivite,am tocat marunt si usturoiul si intr-o tigaie cu putin ulei le-am pus la foc,am adaugat sos de soia,sos de ardei iuti ,1 lingurita 5 spices,am amestecat pana cand ciupercile si-au lasat zeama,am lasat sa scada apoi am adaugat cidrul si am lasat la foc mic inca cateva minute.Cand ciupercile au fost gatite complet am adaugat 1 lingurita de pasta de creveti si o lingurita de miere pentru a ingrosa putin sosoul,am amestecat si am stins focul.
Am ales ca si garnitura pentru acest preparat cartofi noi prajiti pana devin aurii.
Pofta buna!
Mai multe retete delicioase de la Dana gasiti pe blogul ei Papabundetot
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu