Cornuri Bratislava

Reteta de la Roxana Ciobanu
Ingrediente:
Pentru aluat:

600 gr faina
200 ml lapte
200 gr unt
2 oua
20 gr drojdie
30 gr zahar pudra
coaja rasa de lamaie
2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
un praf de sare

Umplutura:
130 gr nuca macinata
2 linguri crema de ciocolata
3 linguri zahar
1 lingura cacao
coaja rasa de lamaie
100 ml frisca lichida
1 ou pentru uns

Mod de preparare:
Aluatul:
Laptele il punem pe foc pana devine caldut, apoi adaugam drojdia, amestecam si lasam 5 minute sa dospeasca.
Untul il topim apoi il lasam sa se raceasca.
Intr-un bol turnam faina, adaugam zaharul, ouale, sarea, untul, coaja rasa de lamaie si zaharul cu pastai de vanilie.
Framantam, iar treptat incorporam amestecul de lapte cu drojdie.
Vom obtine un aluat foarte elastic si nelipicios, insa eu am mai adaugam doua linguri de faina pentru ca era putin lipicios dupa ce am pus tot laptele.
Il dam la rece cat pregatim umplutura.
Umplutura:
Intr-un castron punem toate ingredientele si le amestecam usor pana devin o pasta.
Aluatul il scoatem de la frigider si il impartim in 35 de bucatele micute.
Luam fiecare bila in parte, intindem o foaie subtirica sub forma dreptunghiulara cu capetele rotunjite, punem umplutura si o intindem.
Le rulam usor, le dam forma de potcoava apoi le asezam intr-o tava tapetat cu hartie de copt lasand putin spatiu intre ele.
Separam oul, le ungem intai cu galbenus, lasam sa se usuce putin, apoi cu albusul batut spuma.
Le introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumenesc frumos.
Cand sunt gata le scoatem sa se racoreasca, apoi le acoperim cu folie alimentara sa se pastreze fragede.
Pofta buna!
Mai multe retete delicioase de la Roxana gasiti pe blogul ei, Rocsy in bucatarie 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu