Chec cu rubarba


Reteta de la Anca Corduban   
Ce ne trebuie

2 tije de rubarba (mai lungi si mai groase), o bucatica de unt (50 g)
3 oua
125 ml ulei
275 g zahar
125 ml ulei
225 g faina
1/2 plic de praf de copt
1 lingurita scortisoara
1/2 lingurita ghimbir praf
1 varf de cutit cuisoare
1 zahar vanilat

Cum se fabrica
Rubarba se spala, se curata de pielita si se taie bucati groase de un deget. Intr-o tigaie se topeste untul, se adauga rubarba si se lasa pe foc pana se inmoaie, amestecand. Se ia de pe foc, se sfarama cu furculita (se face piure) si se adauga scortisoara, ghimbirul, cuisoarele si vanilia. Se amesteca bine, se incorporeaza ouale pe rand, uleiul si zaharul. Faina se amesteca cu praf de copt si se adauga la compozitie. Aluatul este semi-curgator. Se imbraca o forma de chec in hartie de copt (pentru formele de Jena nu e necesar), se toarna distribuind in mod egal si se coace la 180 grade pana trece testul scobitorii.

Pofta buna!
Mai multe retete delicioase de la Anca gasiti pe blogul Gradina din farfurie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu