Reteta de la Maria Udrea
INGREDIENTE:
· 100 gr unt(65 % grasime)
· 100 ml ulei
· 100 ml lapte
· 1 ou
· 100 gr zahar
· 1 varf lingurita sare
· 1 lingurita esenta de vanili
· 1 lingurita scortisoara
· 2 plicuri zahar vanilat
· 1 plic praf de copt
· 700 gr faina
MOD DE PREPARARE:
Amestecam oul cu zaharul, sarea, scortisoara, zaharul vanilat si esenta, apoi adaugam uleiul si untul moale, tinut la temperatura camerei.
Adaugam si laptele rece, apoi incorporam faina amestecata cu praful de copt.
Framantam un aluat tare pe care il lasam la odihnit 30 de minute, apoi il impartim in 6 parti pe care le intindem in forma rotunda dupa dimensiunea aparatului si le coacem cate 5-6 minute pe fiecare.
Sunt foarte buni atat calzi cat si reci!
Baietii mei i-au mancat calzi, unsi cu putina miere.
Mai multe retete delicioase de la Maria gasiti pe blogul ei Merisor si retetele ei
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu