Tort cu iaurt, fructe si jeleu de portocale



Reteta de la Andreea Denisa

BLAT:
4 oua
un praf de sare
2 linguri ulei
4 linguri zahar
4 linguri faina
1/2 plic praf de copt Dr.Oetker

CREMA:
500 ml iaurt
500 ml smantana
10 linguri zahar
esenta de vanilie Dr.Oetker
2 cutii de cocktail de fructe scurse
2 plicuri gelatina Dr.Oetker

SIROP:
Siropul de la fructe

JELEU
500 ml suc de portocale(poate fi si cumparat)
7 linguri zahar
3 linguri amidon Gustin Dr.Oetker

MOD DE PREPARARE
Blat: Ouale se bat spuma cu praful de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin lucioase, apoi se adauga galbenusurile frecate cu ulei , iar la final faina amestecata cu praful de copt. Se pune in tava unsa(26 cm ) , se da la cuptor la foc potrivit 40-45 min. Se scoate si se lasa la racit.
Crema: Se amesteca iaurtul cu zaharul si esenta de vanilie, se adauga smantana si fructele scurse. Intre timp hidratam gelatina cu 6 linguri de apa , o lasam 5 min , apoi o dizolvam la microunde sau pe baie de abur.O adaugam in compozitia cu fructe si omogenizam. ATENTIE!! Crema se face in momentul asamblarii pentru ca se intareste.
ASAMBLARE:
Se taie blatul in doua si se insiropeaza. Se pune o parte de blat , jumatate de crema, blat si iarasi crema si se da la frigider 1 hr. Acum se face jeleul.
Jeleu: 400 ml suc de portocale cu zaharu se pun la fiert. Amidonul se dizolva in sucul ramas, Cand sucul de pe foc incepe sa clocoteasca, adaugam amidonul, amestecand continuu. Se pune la racit , cat sa devina caldut si se pune peste crema , se da iarasi la frigider.
Cand se scoate se pun piscoturi de jur imprejur.

Mai multe retete delicioase de la Andreea gasiti pe blogul ei Dea`s cakes

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu