Prajitura cu banane si ciocolata (de post)



 Reteta de la Alina Vicu
Am facut acest desert sambata trecuta si a fost "rontzait" imediat de veveritele mele. :) E foarte usor de realizat si are un blat umed ciocolatos. Love it! <3
Ingrediente:
Blat
5 banane (550 g fara coaja)
300 g ciocolata amaruie
280 g faina
75 ml apa minerala carbogazoasa
2 lg ulei
1 lgt rasa praf de copt (optional)
Umplutura (optional)

250 g gem de prune
Glazura:
100 g ciocolata amaruie
3 lg ulei

Decor:
60 g zahar tos
1/8 lgt otet/zeama de lamaie

Cum procedam:
Blat
1. Preincalzim cuptorul la 170 grade celsius.
2. Topim ciocolata pe bain marie.
3. Cu ajutorul unui mixer vertical pasam bananele.

4. Punem peste banane ciocolata topita si mixam bine.

5. Adaugam apa minerala si uleiul si mixam. Punem apoi faina amestecata cu praful de copt cernuta si mixam bine, sa nu se formeze cocoloase.
6. Punem compozitia intr-o forma tapetata cu hartie de copt (24 cm) si introducem in cuptor pentru 30 minute, sau pana cand trece testul scobitorii.
7. Dupa ce s-a copt, scoatem prajitura la racit.
8. O taiem in doua, punem gemul intre straturi si deasupra glazura.

9. Glazura o preparam punand ciocolata la topit la bain marie. Adaugam uleiul si omogenizam bine.

10. Pentru decor punem zaharul impreuna cu otetul intr-o cratita non aderenta la caramelizat. Lasam la foc mic fara sa amestecam pana cand se topeste complet. Oprim focul si amestecam in cratita.

11. Intr-un vas larg punem o bucata de hartie de copt. Luam o furculita, o bagam in caramel si o fluturam deasupra vasului cu hartie de copt. Repetam procesul pana cand terminam zaharul caramelizat. Rulam firisoarele obtinute si decoram prajitura cu ele.
Nota!
1. Ciocolata amaruie este de post, verificati totusi ingredientele pentru siguranta.
2. Puteti renunta la gemul de prune daca nu va e pe plac.

Mai multe retete de la Alina gasiti pe blogul ei Bucatareala la plesneala

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu