Muffins cu faina integrala si afine



Reteta de la Ana Croitoru

O reteta simpla cu putine ingrediente dar care m-a cucerit. Muffins-urile sunt pufoase si raman asa cateva zile. Fara prea multa introducere va prezint o reteta minunata. Sunt potrivite atat pentru micul dejun, pachetelul pentru scoala sau serviciu deci in orice moment al zilei. Am adaptat reteta eliminand zaharul si inlocuindu-l cu stevie iar uleiul de floarea soarelui l-am inlocuit cu ulei de masline extravirgin.

Ingrediente pentru 12 bucati:

- 2 banane foarte coapte
- 270 g faina integrala de grau
- 1 ou
- 1 plic praf de copt
- 1 lingurita cafea de bicarbonat de sodiu
- 50 ml ulei de masline extravirgin
- 280 g lapte batut
- 100g afine congelate (proaspata)
- 40 g stevie pudra
- 2 lingurite cafea de extract de stevie lichid

Incalzim cuptorul la 180 grade C si tapetam tava pentru briose cu hartie speciala pentru briose. Intr-un bol pasam bananele, adaugam oul batut, uleiul de masline, laptele batut. Amestecam pana se omogenizeaza. Apoi adaugam ingredientele uscate: faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, stevia si afinele. Compozitia nu se amesteca mult doar pana se incorporeaza faina si celelalte ingrediente, astfel muffins-urile noastre vor deveni pufoase si usoare.

Umplem formele de briose si coacem 20-25 de minute iar la proba cu scobitoarea aceasta iasa curata.
Se lasa la racit pe un gratar de sarma iar apoi savurati!

Mai multe retete delicioase de la Ana, gasiti pe blogul ei Paine si desert 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu