Reteta de la Ana Croitoru
Ingrediente pentru 12 bucati:
- 2 banane foarte coapte
- 270 g faina integrala de grau
- 1 ou
- 1 plic praf de copt
- 1 lingurita cafea de bicarbonat de sodiu
- 50 ml ulei de masline extravirgin
- 280 g lapte batut
- 100g afine congelate (proaspata)
- 40 g stevie pudra
- 2 lingurite cafea de extract de stevie lichid
Incalzim cuptorul la 180 grade C si tapetam tava pentru briose cu hartie speciala pentru briose. Intr-un bol pasam bananele, adaugam oul batut, uleiul de masline, laptele batut. Amestecam pana se omogenizeaza. Apoi adaugam ingredientele uscate: faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, stevia si afinele. Compozitia nu se amesteca mult doar pana se incorporeaza faina si celelalte ingrediente, astfel muffins-urile noastre vor deveni pufoase si usoare.
Umplem formele de briose si coacem 20-25 de minute iar la proba cu scobitoarea aceasta iasa curata.
Se lasa la racit pe un gratar de sarma iar apoi savurati!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu