Chifle cu faina integrala de grau



Ce ne trebuie

500 g făină integrală de grâu
1 plic de drojdie uscată
1 lingură cu vârf de untură
1 lingură de zahăr
1 lingură rasă de sare
300 ml lapte indoit cu apă
Cum se fabrică

Se încălzește ușor laptele, iar untura se lasă la temperatura camerei. Se amestecă drojdia, zahărul, 1 lingură de făină și puțin lapte și se lasă la crescut. Se face loc in mijlocul făinii, se toarnă drojdia și o parte din lapte, se amestecă ușor, se adaugă sarea și din nou lapte, treptat până se obține un aluat potrivit de tare, care nu se mai prinde de mână. Se adaugă untura și se frământă până toată grăsimea e încorporată în aluat. Se lasă la crescut, acoperind vasul cu un ștergar.

Când și-a dublat volumul, se toarnă pe masa de lucru, se frământă ușor și i se dă aluatului o formă de sul, apoi se încălzește cuptorul.

Aluatul se taie în mai multe bucăți de mărime egală, care întâi se rotunjesc în mână, apoi se așează în tava cu hârtie de copt.

Se taie superficial pe lung, se ung cu ou bătut și se dau la cuptor, la foc potrivit, până se rumenesc frumos.
Poftă bună!

Mai multe retete delicioase de la Anca gasiti pe blogul Gradina din farfurie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu