Brownies cu nuci si mix de fructe


Reteta de la Roxana Ciobanu

Ingrediente:

60 gr ciocolata amaruie
100 gr ciocolata cu lapte
3 oua
80 gr zahar
100 gr unt
100 gr faina
1 praf de sare
1 lingurita praf de copt
coaja rasa de portocala
1 mana miez de nuca
2 linguri mix de fructe
nuca de cocos

Mod de preparare:
Rupem ciocolata bucatele, o topim pe baie de aburi apoi o lasam sa se raceasca.
Mixam ouale spuma impreuna cu zaharul, praful de sare, adaugam coaja rasa de portocala, untul de la temperatura camerei si le amestecam bine.
Incorporam usor ciocolata topita, faina impreuna cu praful de copt.
Nucile le tocam, le punem in compozitie impreuna cu mixul de fructe.
Ungem o tava mai micuta cu unt, o tapetam cu faina, turnam compozitia in ea si o nivelam. (Eu am folosit o tava rotunda de 26 cm dar daca vreti sa va iese prajitura mai inalta puneti intr-o tava si mai mica).
Introducem prajitura in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 25-30 de minute.
Facem testul cu scobitoarea, daca este gata o scoatem din cuptor si o lasam sa se racoreasca.
Se presara nuca de cocos, o portionam si servim.

Mai multe retete delicioase de la Roxana gasiti pe blogul ei, Rocsy in bucatarie 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu