Briose cu mousse de mascarpone si ciocolata alba



Reteta de la  Andreea Mohorea
Ingrediente: ( pentru 6 bucati )
- Pentru briose:

50 gr unt
50 gr zahar
1 ou
50 gr faina alba
2 linguri cacao
1 lingura cafea
-Pentru mousse de mascarpone :

50 gr cicolata alba
75 ml frisca lichida
170 gr mascarpone
Mod de preparare:

Pentru briose:
Punem intr-un bol untul ( la temperatura camerei ) si zaharul.Mixam pana ce acestea devin o crema.
Adaugam galbenusul si mixam in continuare pana ce zaharul s-a topit.
Separat albusul il mixam spuma tare si il adaugam la compozitia de unt.Mixam in continuare.
Adaugam cacaua,cafeaua si mixam,apoi punem faina si mixam pana ce ingredientele s-au amestecat bine .
Punem compozitia in forma de briose si dam la cuptourl incins in prealabil la 180 grade pentru 15 minute ( faceti testul cu scobitoarea) .
Cand sunt gata se scot si se lasa la racit.

Pentru mousse:
Mixam bine mascarpone pana a devenit ca o crema.
Separat topim ciocolata impreuna cu frisca lichida ( avand insa grija ca frisca sa nu inceapa sa fiarba ).
Adaugam ciocolata calda ( nu fierbinte) in bolul cu mascarpone si mixam pana ce devine o crema de consistenta dorita.

Taiem cu un cutit bine ascutit ''capacul'' la fiecare briosa.Cu o forma-inima decupam capacul.
Cu ajutorul unui poche asezam mousse pe fiecare briosa si ornam cu inima decupata .
Mai multe retete delicioase de la Andreea, gasiti pe blogul ei Retete ABC

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu