Tort cu crema de iaurt si piersici


Reteta de la Gabriela Gitoi

Ca sa nu lipseasca si dulcele de pe masa, am hotarat sa fac un tort extraordinar de simplu si de racoros, cu ce aveam prin casa. Eu cand merg la cumparaturi, intotdeauna mai iau si ce nu e pe lista, cum ar fi, piscoturi, frisca, compot, bineinteles in dorinta de a le avea “in casa” si cand am chef de bucatarit, hop si eu prin camara cautand idei :-).

Asadar, la o cafea de dimineata, ma tot gandeam ce as putea sa fac eu, asa, mai rapid, mai necostisitor si aratos pe deasupra :-). So , aici aveti reteta, si sigur sigur o sa o faceti , mai ales daca aveti copii, pentru ca e super racoritor!

Ingrediente: (pentru o forma de 24-26 cm)
un pachet piscoturi (40 in pachet)
o cutie de compot de piersici (750 gr)
400 ml iaurt
15 gr gelatina
o budinca de vanilie (Dr. Oetker)
500 ml lapte
4 linguri de zahar (pentru budinca)
150 gr zahar (pentru iaurt)
200 ml risca (pentru ornat)
inimioare de ciocolata

Mod de preparare:
In primul rand am pus gelatina la inmuiat intr-o cana cu apa rece (am pus apa peste ea atat cat sa o acopere cu 2 degete peste).
Am pus o parte din lapte pe foc iar cealalta parte (nu mai mult de 100 ml) am amestecat-o cu praful de vanilie. Dupa ce am omogenizat, am pus praful amestecat cu lapte peste laptele din craticioara si am mai adaugat 4 linguri de zahar. Amestecam continuu pana cand crema incepe sa se ingroase.
O tragem de pe foc si adaugam gelatina, mixand foarte bine pana se incorporeaza.
Intre timp pregatim si iaurtul, peste care adaugam 150 gr zahar si il lasam deoparte pana cand se raceste putin crema de vanilie si pana cand insiropam piscoturile.
Scurgem sucul de la compot si insiropam fiecare piscot pe o parte si pe alata, dupa care le asezam intr-o forma detasabila, taindu-le la capete exact cat este de inalata forma.
Punem piscoturi si pe fundul formei apoi combinam cele doua creme, cea de iaurt cu cea de vanilie si turnam o jumatate din crema pe fundul formei noastre de tort.
Asezam jumatati de piersica in crema si turnam si cealalta jumatate de crema peste ele.
Bagam tortul la frigider pana cand acesta se incheaga bine. (timp de 4-5 ore).
Cand consideram ca este gata de ornat, batem frisca tare si ornam tortul cu ajutorul unui sprit, floricele sau trandafirasi.

Eu am facut si niste inimioare din ciocolata asa:
Am topit 100 gr ciocolata alba, peste care am pus 2 picaturi de colorant rosu si galben, ca sa-i dau o culoare portocalie.
Am topit inca 50 gr ciocolata amara pe care am pus-o din loc in loc peste ciocolata alba si am intins-o cu ajutorul unei scobitori ca sa creez irizatii.
Cand s-a racit , am decupat inimioare de ciocolata cu ajutorul unei forme.

Merita incercat tortul, noi l-am papat in 2 zile :-), asta pentru ca ne-am abtinut, ca altfel disparea mai repede


Mai multe retete delicioase de la Gabriela, gasiti pe blogul ei Gabriela Cuisine


3 comentarii:

  1. ce tip de iaurt trebuie ?

    RăspundețiȘtergere
  2. ce tip de iaurt trebuie?

    RăspundețiȘtergere
  3. am si eu o intrebare, iaurtul de care trebuie sa fie dulce sau acrisor?


    RăspundețiȘtergere