Salam de biscuiti in foaie de napolitana



Reteta de la Ioana Lingurar

Ingrediente: 500gr.biscuiti,200gr.rahat,50-100gr.stafide,100gr. miez de nuca,2 linguri cacao,250gr.zahar, 50gr. margarina cub,300ml.apa,o esenta rom,2 foi napolitana. Mod de preparare: Intr-un bol mare se sfarma biscuitii in bucati marisoare,se adauga rahatul taiat in bucati mici,stafidele, nuca si cacao. Intr-o cratita pregatim un sirop din 300ml apa,250gr.zahar si 50gr.margarina.,lasam pe foc pana cand se topeste zaharul , apoi turnam siropul fierbinte peste biscuiti si amestecam bine. Compozitia se imparte in doua si se aseaza calda pe foaia de napolitana dupa care se ruleaza.Se lasa la racit la temperatura camerei apoi se pune la frigider pana cand se intareste si se poate taia felii. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu