Ficatei de pui cu ciuperci in sos de rosii cu vin alb



Reteta de la Camelia Bizadea 

400 gr ficatei de pui
1/2 cutie ciuperci feliate
1 ceapa mare
3 -4 catei de usturoi
1 pahar de vin alb
1 cutie rosii cubulete
3 linguri ulei
sare,piper dupa gust
o lingurita concentrat de legume
o crenguta de cimbru
Spalam ficateii in mai multe ape ,pana ramane apa limpede ,apoi
ii punem intr-o oala cu apa clocotita pentru 5 minute (asta ca sa
iasa o mare parte de sange din ei )
Dupa ce i-am scos din apa fiarta ,i-am scurs bine ,apoi i-am pus in tigaia
cu ulei incins (3 linguri )
Prajim bine pe ambele parti ,apoi ii scoatem pe o farfurie .
In uleiul ramas ,care nu s-a inegrit deloc ,punem la calit ceapa taiata cubulete ,
usturoiul tocat si ciupercile .Adaugam sare ,sa se inmoaie ceapa mai repede .
Cand ceapa capata culoare translucida , adaugam cutia de rosii cuburi ,
crenguta de cimbru ,concentratul de legume si piper dupa gust .
Lasam sa fiarba timp de 10 minute apoi adaugam ficateii si vinul .
Mai lasam inca 5 minute ,cat sa scada vinul .

Se serveste cu piure de cartofi sau cu mamaliguta .
Sfat pentru piureul de cartofi :
Dupa ce au fiert cartofii ,in apa cu sare – ii scurgem bine de apa .
Adaugam o lingura de ulei incins ,putin unt si 2-3 linguri de smantana .
Rezulta dupa amestecare un piure fin si foarte gustos .
Pofta buna !

Mai multe retete delicioase de la Camelia gasiti pe blogul ei Deliciile Cameliei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu