Reteta de Maria Udrea
Am admirat aceasta prajitura la Miremirc, apoi am vazut ca au prestat-o Ruxy, Laura, Ancuta pe bucataras si mi-au intarit pofta, asa ca am indraznit sa o fac si eu, dar au fost tare nemultumiti baietii mei ca a iesit asa putina. Data viitoare dublez cantitatile, ca e tare buna!
INGREDIENTE:
Pentru blat:
250 gr unt
2 galbenusuri
2 linguri cacao
150 gr zahar
2 plicuri zahar vanilat
400 gr faina
sare
1 plic praf de copt
Pentru umplutura:
300 gr branza sarata
400 gr branza dulce
2 oua+2 albusuri
200 gr zahar
2 plicuri zahar vanilat
esenta de vanilie
MOD DE PREPARARE:
Pentru blat: amestecam intr-un vas faina cu cacaoa si praful de copt, iar in altul, untul, galbenusurile, sarea zaharul si zaharul vanilat.
lasam untul sa se inmoaie putin si il frecam cu celelalte ingrediente pana devine spumos, apoi adaugam amestecul cu faina si incepem sa framantam cu mana pana se omogenizeaza bine toate.
Impartim aluatul in doua, il punem in folie si il dam la congelator aproximativ 10 minute.
Pentru umplutura: radem branza sarata(telemea) sau o sfaramam cu furculita si o amestecam cu branza dulce, adaugam zaharul si zaharul vanitat, esenta, ouale si omogenizam.
Scoatem aluatul din congelator, tapetam o tava de 26/36 cm cu hartie de copt si radem o parte din aluat pe razatoarea mare, direct in tava.
Nivelam usor cu mana, asezam crema de branza si radem cealalta parte de aluat deasupra, apoi dam tava la cuptor pentru 40 de minute la 180 grade.
Lasam sa se raceasca si portionam. Au iesit 20 de portii in forma dreptunghiulara.
Este delicioasa!
Mai multe retete delicioase de la Maria gasiti pe blogul ei Merisor si retetele ei



Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu