Tort Sacher


Reteta de la Camelia Bizadea 

Pentru prepararea blatului iti trebuie:
2 linguri praf de copt
200 gr ciocolata neagra
8 oua
150 gr unt
1 varf cutit sare
150 gr zahar
40 gr zahar pudra
150 gr faina
1 buc. zahar vanilat
1 buc. esenta vanilie
450 gr dulceata caise
glazura
200 gr ciocolata menaj
30 gr unt
3 linguri frisca lichida
Instructiuni pentru Tort Sacher:
Blatul :
Ciocolata se fărămiţează cu un cuţit, şi se topeşte la bain marie.
Se lasă la răcit. Gălbenuşurile se separă de albuşuri (albuşurile le ţinem puţin în frigider până le batem spumă).
Untul, zahărul, gălbenuşurile, zahărul vanilat, esenţa şi un vf. de sare, se amestecă până devin ca o cremă. Apoi adăugăm ciocolată topită care s-a răcit puţin.
Adăugăm făina şi praful de copt şi la final albuşurile bătute spumă cu zahărul pudră.
Amestecăm cu lingura până se încorporează totul (niciodată cu mixerul).
Ungem o formă rotundă de tort cu ulei apoi o tapetăm cu făină.
Răsturnăm compoziţia şi o introducem la cuptor pentru 40 min la 175 grade.
După ce s-a copt, scoatem blatul pe un fund de lemn şi-l mai lăsăm să se răcorească aproximativ 10-15 min.Tăiem blatul în două părţi (pe orizontală).
Montatul :
Ungem primul blat cu dulceaţa de caise, pe care mai întâi am încălzit-o, ca să devină mai fluidă. Apoi am pus a doua jumătate de blat peste care adăugăm restul de dulceaţă pe tot tortul. Îl lăsăm în frigider la răcit 2 ore.
Glazura :
Glazura o facem tot pe aburi, 200g ciocolată se topesc împreuna cu 30-40 gr unt, apoi după ce s-a topit ciocolata adăugăm 3 linguri de frişcă lichidă, şi amestecăm bine.
Lasăm puţin să se răcească după care răsturnăm peste tort câte puţin, având grijă să se acopere şi părţile laterale.

Se da iarăţi la frigider o oră. Se serveşte cu frişcă alături şi cu o ceaşcă de cafea.
Sa aveti pofta !
Mai multe retete delicioase de la Camelia gasiti pe blogul ei Deliciile Cameliei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu